Archiwum dla październik, 2018

Piotr Duda wybrany

Piotr Duda wybrany na trzecią kadencję na Przewodniczącego KK NSZZ Solidarność
Delegaci XXIX Krajowego Zjazdu Delegatów NSZZ Solidarność wybrali Piotra Dudę na trzecią kadencję Przewodniczącego Komisji Krajowej NSZZ Solidarność

Piotr Duda był jedynym kandydatem na przewodniczącego w głosowaniu otrzymał 248 głosów. Głosowało 267 delegatów.
– Jestem wzruszony
– powiedział tuż po wyborze Piotr Duda
Piotr Duda był jedynym kandydatem i jak niemal każdy kandydat w „S” na stanowisko związkowe, przed wyborami, prezentację swojej kandydatury rozpoczął od podania wieku – ma 56 lat, oraz roku, w którym wstąpił do związku – 1980. Potem stwierdził:
– Ja się nie zmienię, jeżeli coś robię, to robię na maxa albo wcale. Przez ostatnie 8 lat, mimo że wiele kosztowało to mnie i moich współpracowników i dzięki wsparciu rodziny, która mieszka w Gliwicach, pracowałem na maxa. I teraz zrobię wszystko, abyśmy mogli wykonać tyle, ile udało się nam zrobić w kończącej się kadencji. Jedynym drogowskazem będzie dla mnie przyjęta jutro uchwała programowa.
Z sali padło pytanie o elastyczny czas pracy. Odpowiadając, Piotr Duda podkreślił, że „S” wypracowała zasadę, że w zakładach pracy, w których jest związek, pracodawca czas pracy musi z nim ustalać (jeśli ma być elastyczny). To powinno zmobilizować pracowników, aby zakładali organizację zakładową.
– Nadszedł już czas, żebyśmy promowali bycie w związku zawodowym
– podkreślił. Po ogłoszeniu wyników delegaci odśpiewali przewodniczącemu „Sto lat”.

za  http://tysol.pl/

KONCERTY, KONCERTY, KONCERTY…

Przypominamy, że mamy zarezerwowane bilety na następujące koncerty:

9.XI.18, godz. 19 – KONCERT NIEPODLEGŁOŚCIOWY. Cena 20 zł

- 11.XI.18, godz. 16 – SYMFONIKA FAMILIJNA: POLSKIE MELODIE DLA NIEPODLEGŁEJ. Cena 10 zł/15 zł

23.XI.18, godz. 19 – BŁĘKITNA RAPSODIA. Cena 40 zł/45 zł

30.11.18, godz. 19 – BREAKOUT SYMFONICZNIE, cena 60 zł/69 zł

14.XII.18, godz. 19 – KANTATA NA BOŻE NARODZENIE. Cena 20 zł

11.I.19, godz. 19 – KONCERT KARNAWAŁOWY – KARNAWAŁ RZYMSKI. Cena 20 zł

18.01.19, godz. 19 – FILMOWE PRZEBOJE SYMFONICZNIE. Cena 35 zł/40 zł

Więcej informacji o koncertach znajdziecie Państwo w Repertuarze lub na stronie internetowej TOS : www.tos.art.pl

Zapisy– biuro „Solidarności” – Rektorat, pok. 607. Po zapisaniu się wpłatę za bilety należy przesłać na konto „S”: 75 9511 0000 2001 0003 0443 0001