Porozumienie podpisane

Na spotkaniu 30 maja br. o godz. 12.00 Władz UMK (JM Rektor prof. A. Tretyn, prof. A. Sokala, Kanclerz mgr J. Morzy) z przedstawicielami związków zawodowych (NSZZ “S” prof. S. Biniak, ZNP dr B. Żurawski) podpisane zostało porozumienie w sprawie przeprowadzenia regulacji płac w 2014 roku według propozycji z dnia 28 maja 2014.

Jednocześnie stwierdzamy, że treść porozumienia została uzgodniona przy aktywnym udziale przedstawicieli obu związków. Szczególnym sukcesem jest zamieszczenie w porozumieniu zapisu o udziale przedstawicieli z.z. w określaniu zasad podwyżek uznaniowych w poszczególnych jednostkach organizacyjnych UMK. Podany wcześniej w komunikacie z dnia 28 maja informacja o akceptacji przedstawiciela ZNP propozycji Władz Uczelni dotyczyła jedynie podziału środków na część uznaniowa i obligatoryjną. Prezesa i Członków ZNP za powstałe nieporozumienie, wynikające z szybkiego tempa negocjacji, serdecznie przepraszamy i liczymy na dalszą owocną współpracę.

Przewodniczący KU NSZZ “S”

Stanisław Biniak