Zapraszamy na koncert

2.09.2017, godz.: 20:00  “OD LA SCALI DO BROADWAY’U” – Sala Koncertowa CKK Jordanki

Wykonawcy:
Karen Slack (USA) - sopran
Richard Rosenberg (USA) – dyrygent
Toruńska Orkiestra Symfoniczna

W programie:
wybrane fragmenty wokalne i instrumentalne z najsłynniejszych oper i musicali takich kompozytorów jak: G. Puccini, G. Bizet, G. Gershwin, R. Wagner, G. Rossini, L. Bernstein oraz opracowania symfoniczne Negro Spirituals.

Naszą muzyczną festiwalową podróż zakończymy w sali koncertowej Centrum Kulturalno-Kongresowego Jordanki, kiedy to za sprawą czarnoskórej sopranistki Karen Slack, przy udziale zespołu artystycznego Toruńskiej Orkiestry Symfonicznej pod batutą Amerykanina – Richarda Rosenberga, zaprezentujemy projekt Od La Scali do Broadway-u.

Starannie dobrany repertuar oraz wybitni goście zza oceanu będą gwarantem wielkiej klasy wykonawczej, a przede wszystkim niezapomnianych przeżyć (mamy nadzieję) licznie zgromadzonej publiczności.

Na program koncertu złożą się wybrane fragmenty wokalne i instrumentalne z najsłynniejszych oper i musicali. W interpretacji Karen usłyszymy m.in. znakomitą arię O Mio Babbino Caro, mistrzowską  Habanerę  z opery Carmen,  czy też nieśmiertelne Summertime Gershwina.  Nie lada gratkę stanowić będą również kompozycje, wykonane przez Toruńską Orkiestrę Symfoniczną, jak choćby  tematy z hitowych amerykańskich musicali – Chicago, czy też Kandyd.

Bilety 23 zł