Uwaga sympatycy koncertów Toruńskiej Orkiestry Symfonicznej,

w ramach dobrej współpracy z TOS, uzyskaliśmy obniżkę ceny biletów na Koncert Andrzejkowy Breakout symfonicznie w dniu 30 listopada br.

Niezwykły koncert poświęcony pamięci dwóch ikon polskiego rocka i bluesa: Tadeusza Nalepy i Miry Kubasińskiej.

Breakout to polski zespół bluesrockowy, którego członkami byli m.in. znakomici artyści - Tadeusz Nalepa i Mira Kubasińska. W roku 2018 przypada 50-ta rocznica powstania zespołu, więc okazja do realizacji symfonicznej odsłony największych hitów Breakoutu jest tym bardziej szczególna.

Połączenie bluesa z klasyką i wybornymi symfonicznymi aranżami, znakomici artyści i przede wszystkim kultowe przeboje, które na stałe wpisały się w historię polskiej muzyki rozrywkowej stanowi z całą pewnością doskonałą okazję na spędzenie wyjątkowego wieczoru andrzejkowego.

Piotr Nalepa gitarzysta i kompozytor, syn Tadeusza Nalepy i Miry Kubasińskiej rozpoczynał swoją karierę u boku ojca, w którego zespole występował nieprzerwanie od 1993 roku.  W styczniu 2008 r. z okazji 40. rocznicy założenia grupy Breakout ruszyła trasa Piotr Nalepa Breakout Tour, w której muzykowi towarzyszy zespół Nie-bo. Teraz trasa Piotr Nalepa Breakout Tour wzbogacona jest o orkiestrę symfoniczną.

Wystąpią:

Piotr Nalepa – gitara

Robert Lubera – gitara, śpiew

Żaneta Lubera – śpiew

Wojtek Famielec – gitara basowa

Michał Jurkiewicz – organy Hammonda

Józef Rusinowski – perkusja

Marek Czekała – dyrygent

Toruńska Orkiestra Symfoniczna

W programie m.in.: Gdybyś kochał, hej!; Poszłabym za tobą; Do kogo idziesz; Modlitwa; Kiedy byłem małym chłopcem.

Aktualna cena biletów: 40 zł dla członków „S” oraz 59 zł dla pozostałych (mamy zarezerwowane dobre miejsca).

Prosimy o szybką decyzję.