Archiwum dla kwiecień, 2023

Koncerty TOS na Jordankach

Zachęcamy do wybrania się na dwa najbliższe koncerty Toruńskiej Orkiestry Symfonicznej.

Polecamy, na pewno warto!

Karta rabatowa Orlen

Komisja Krajowa NSZZ „Solidarność” podpisała z PKN ORLEN S.A umowę, na podstawie której członkowie Związku mogą uzyskać rabat przy zakupie paliwa i artykułów pozapaliwowych na Stacjach Paliw PKN ORLEN.

Warunkiem otrzymania karty rabatowej jest posiadanie elektronicznej legitymacji członkowskiej NSZZ „S”.

Zapraszamy członków „S” do naszego biura w celu wypełnienia wniosku.

Wycieczki nowy harmonogram

Wycieczki jednodniowe

3 dni w Spale

Wyniki wyborów na kadencję 2023-28

1. Komisja Uczelniana NSZZ „S”: Stanisław Biniak – Przewodniczący, Bienias Dorota, Fastowicz Ludmiła, Gierlasiński Janusz, Karpus Karolina, Kowalska Ewa, Kuś Iwona, Polak Wojciech, Romański Jerzy, Solarczyk Adam, Stępka Leszek, Sulkowska-Tuszyńska Krystyna, Szwarc-Kozłowska Joanna, Trejgell Alina, Trykowski Grzegorz, Uzarska Anna, Uzarski Krzysztof, Wiśniewska Irena, Zieliński Paweł

2. Komisja Rewizyjna: Gościmińska Barbara, Impert Olga, Szady-Nowak Magdalena

3. Delegaci na WZD Regionu Toruńsko-Włocławskiego NSZZ „S”: Biniak Stanisław, Polak Wojciech, Trejgell Alina, Uzarski Krzysztof

4. Delegaci na WZD Krajowej Sekcji Nauki NSZZ „Solidarność”: Biniak Stanisław, Karpus Karolina, Stępka Leszek, Uzarska Anna

Informacja z zebrania KU

Odbyło się pierwsze w nowej kadencji zebranie Komisji Uczelnianej NSZZ „Solidarność” przy UMK. Na 19 członków nowej Komisji obecnych było 18 oraz 1 osoba z Komisji Rewizyjnej. Zebranie prowadził Przewodniczący Związku, kol. Stanisław Biniak. Poniżej sprawozdanie z zebrania.

2023_informac-0323

Noc Wielkanocna jest nocą nadzwyczajną (…)
zapala w sercach wierzących nadzieję i radość…”
Św. Jan Paweł II

Niech Zmartwychwstanie, które niesie odrodzenie napełni nas pokojem i wiarą,  niech będzie źródłem siły w pokonywaniu trudności i pozwoli z ufnością patrzeć w przyszłość!   Życzymy wszystkim Członkom i Sympatykom „Solidarności”, aby Święta Wielkanocne przyniosły radość oraz wzajemną życzliwość, by wzmocniły naszego ducha.

Radosnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego!!!
KU NSZZ „S”