Ballet Magnificat - „FACE TO FACE”

16 maja 2015, godz. 19:00 - Aula UMK

Ballet Magnificat to założona w 1986r. amerykańska grupa baletowa z Jackson nad Missisipi, wystawiająca swoje spektakle na całym świecie. Łączy ze sobą balet tradycyjny z nowoczesnym, tworząc niezwykłe spektakle teatralno-muzyczne. Ta oryginalna mieszkanka wielu odmian tańca: od klasycznego, przez jive, aż po motywy celtyckie i żydowskie, połączona z głębokim, poruszającym przesłaniem spektakli, stanowi o wyjątkowości zespołu. Ballet Magnificat wystawia ponad 200 spektakli każdego roku w całych Stanach Zjednoczonych oraz za granicą, z czego przede wszystkim w Azji i Europie.

„FACE TO FACE”

Historia ta zabiera publiczność za kulisy profesjonalnej grupy baletowej, gdzie tancerze przygotowują spektakl „Don Kichot”. Kurtyna podnosi się, a artyści z łatwością i precyzją odgrywają swoje role. Na koniec przedstawienia dwie tancerki zostają oświetlone blaskiem reflektorów i wieczór kończy się entuzjastycznym aplauzem. Kiedy gasną światła i cichną brawa, na jaw wychodzi, jak bardzo odmienne życie prowadzą prywatnie obie artystki..

Bilety: normalny 30,00; ulgowy 25,00zł

członkowie “S” 15,00; ulgowy 12,50 zł