32. rocznica męczeńskiej śmierci bł. ks. Jerzego Popiełuszki.

Modlitwa o kanonizację

Dziś, 19 października, przypada 32. rocznica męczeńskiej śmierci bł. ks. Jerzego Popiełuszki. Modlimy się o rychłą kanonizację kapłana męczennika. Ta intencja towarzyszyć będzie głównej uroczystości w sanktuarium bł. ks. Jerzego Popiełuszki w Warszawie na Żoliborzu. Mszy św. o godz. 18.00 przewodniczyć będzie ks. kard. Kazimierz Nycz, metropolita warszawski. Przed Eucharystią czuwanie modlitewne przy wystawionych relikwiach bł. ks. Jerzego poprowadzą: młodzież, przedstawiciele „Solidarności”, ludzie pracy. Po Mszy św. litanią do błogosławionego kapłana męczennika uczczone zostaną jego relikwie. A przy grobie ks. Popiełuszki z udziałem pocztów sztandarowych zostaną złożone kwiaty i wieńce. – Zapraszamy bardzo serdecznie na uroczystości do sanktuarium bł. ks. Jerzego Popiełuszki w Warszawie, czyli do parafii św. Stanisława Kostki, gdzie będziemy się modlić o rychłą kanonizację ks. Jerzego Popiełuszki. I przez jego wstawiennictwo będziemy się też modlić za naszą Ojczyznę – podkreśla ks. kanonik Michał Kotowski, wikariusz z parafii św. Stanisława Kostki. – Błogosławiony ks. Jerzy sam modlił się za Ojczyznę, odprawiał w jej intencji i za tych, którzy dla niej cierpią, Msze św. My to kontynuujemy i w tym miejscu, z warszawskiego Żoliborza, w szczególny sposób płynie modlitwa do Boga za naszą Ojczyznę – dodaje ks. Kotowski.

Artykuł opublikowany na stronie: http://www.naszdziennik.pl/wiara-kosciol-w-polsce/168607,modlitwa-o-kanonizacje.html